Beneficiile Steril-Aire

Cum  ajută UVC-ul la conservarea apei?

O clădire de 1.000 de metri pătrați poate produce mai mult de 56.000 de litri de apă din condensat pe an. De obicei, acest condensat este irosit și direcționat către sistemele de canalizare. În scopul de a reutiliza în mod eficient condensatul  HVAC, acesta trebuie să fie liber de contaminanți biologici. Folosind metodologia patentată de instalare a UVC-ului de mare randament de la Steril-Aire  îndreptat spre vaporizatorul de răcire și tăvile de scurgere, condensul este distilat și curat. Condensatul poate fi colectat în mod eficient pentru utilizare în turnul de răcire cu apă de adăugare sau pentru utilizarea ca apă menajeră.

Citește cum Universitatea din Delaware cum a realizat economii de apă și energie cu UVC Steril-Aire. Click aici pentru articolele „UVC economisește apă, energie și utilizarea chimicalelor la HVAC”

Cum contribuie UVC-ul la economiile operaționale și de întreținere?

Curățarea manuală a vaporizatorului poate fi o cheltuială majoră de întreținere HVAC și poate fi foarte dificil de efectuat pe sisteme mici, greu de accesat sau sisteme unitare. Curățarea manuală  îndepărtează doar temporar murdăria și în cele mai multe cazuri, pur și simplu se împing contaminanții biologici în interiorul vaporizatorului.

UVC-ul Steril-Aire rezolvă aceste problemă, prin eliminarea nevoii de curățare chimică sau spălare sub presiune a vaporizatoarelor de orice dimensiune. De asemenea, elimină timpii morți și inconvenientele asociate. Echipajele de întreținere și ocupanții clădirii nu mai sunt expuși la substanțele chimice dăunătoare de curățare și dezinfectare.

Efectul de curățare al UVC-ului ajută la refacerea eficienței operaționale a sistemelor HVAC mai vechi  și să mențină sistemele noi  la eficiența proiectată din fabrică, protejând în același timp componentele sistemului împotriva acizilor, care sunt eliminați de biofilm și a efectelor corozive ale curățării chimice.